GREEN SOLUTION HOUSE 2.0

PROJEKTETS NAVN
ARKITEKTER
AREAL
BYGHERRE
INGENIØR
ENTREPRENØR
UDFØRELSESDATO
ADRESSE

Projektets karakter

Da Hotel GSH 2.0 på Bornholm i 2021 slog dørene op for en ny værelsesfløj, var byggeriet ikke kun CO2-neutralt, men også klimapositivt. Det var muligt, fordi værelsesfløjen både blev bygget, beklædt og isoleret med træ, hvilket aldrig er set tidligere i et dansk erhvervsbyggeri.

Det er hotellets oprindelige arkitekter fra 3XN, der har tegnet projektet, hvilket udmærker sig på en række områder. Blandt andet ved at det udnytter spildprodukter fra selve byggeriet – såkaldt fraskær – til møbler og overflader. Derudover bliver fraskær fra bornholmske granitbrud brugt til udsmykning, der samtidig er med til at regulere temperaturen.

Det sker, fordi granit er i stand til at holde på både varme og kulde. Endvidere gør byggeriet brug af naturlig ventilation via ovenlysvinduer og åbne partier og er suppleret med en hybrid ventilationsløsning i opvarmningssæsonen. Endeligt er det et kendetegn for bygningen, at alle dens komponenter kan genbruges i stedet for at ende med blive nedrevet og smidt væk som ved konventionelle byggeprojekter.

Flux rolle i projektet

FLUX har stået for projekteringen af vand, varme, ventilation, indeklima, el og energi i skitseprojekteringsfasen – og har herefter bistået entreprenørens egen projektering i hovedprojektet. FLUX har også fortsat haft ansvaret for indeklimasimuleringerne, samt udviklingen af den naturlige ventilationsløsning og principperne for hybridventilationen, samt stået for brugen af granit i projektet – samt videreudviklet brandsikringen fra krydstogtsskibe til brug i bygningen i samarbejde med 3XN.

Do you have a project in mind?

We can help you bring your ideas to life. Let’s talk about what we can build or develop together.